Alle fyre forskerholdet har interviewet, skal købe sidste skoledag kostumer.

For utallige er sidste skoledag en skoledag, de er overbevist om, at de vil huske lige til de dør. Utallige ser frem til deres sidste skoledag enormt mange måneder i forvejen. En ungs sidste skoledag kan med lidt god vilje benævnes som en kulturel handling. På præcis samme vis som den katolske konfirmation, fremhæver den sidste skoledag trinnet fra barndommen til en voksen person. I nær fremtid venter det voksne liv med ansvar og forpligtelser. Den antropologiske research foreslår, at adskillelsen mellem barn & voksen er en skellinje, der fødtes i den moderne epoke. Historisk set er denne distinktion overhovedet ikke en ”natural given thing”, men derimod noget, som er dannet i en konkret tid. & dét er akkurat dét en kulturhistorisk analyse formår at anskueliggøre. Jeg husker med jubel min sidste skoledag, hvor samtlige elever havde været i på internettet & købe sidste skoledag kostumer » http://dramashop.dk/category/sidste-skoledag-63/,. Mine perleveninder og jeg havde brugt moneter på ens nylontrøjer – vi var klædt ud som Pink Ladies – som fra filmklassikeren Grease.

I disse tider tænker jeg hyppigt tilbage på vores sidste skoledag. I mit professionelle liv er jeg kulturanalytiker, & har således researchet dé betydningslag, personer sammenkobler med deres sidste skoledag. For mange er deres sidste skoledag vigtig, og mit forskningsprojekt har analyseret, hvilke betydningslag, som denne dag får tilskrevet. Jeg beskæftiger mig med at greje, hvorledes personer begår sig. Instituttet har foretaget feltarbejde i sammenhæng med en sidste skoledag, hvor jeg sammen med de andre gennemforskede samtlige af de studerendes selektion af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en fascinerende artikel-serie ud af, som nøjagtig nu er blevet købt af et forlag. Såfremt nogen brænder for at læse ekstremt meget mere om den sidste skoledag som et teenage-fænomen, kan de engagerede lokalisere mine kollegaers og min bog i den nærmeste boghandler akkurat nu! Det er vedkommende argumenter, vil vi garantere. Hvis I investerer i afhandlingen, er det ik kun mig til gode!