Den gamle har med tiden uheldigt nok fået skidt hørelse

Farmand har fået nedsat hørelse, og jeg gætter på, at han eventuelt desuden har lidelsen tinnitus. Tinnitus er en lydfornemmelse, folk kan have, på trods af at der ej kommer nogen lyd i ørene fra dine omgivelser. Min far skildrer det som en fløjtelyd i hans øre. Det har efterhånden stået på i ret mange måneder, og det bliver formentlig værre og værre. Jeg synes, det er ganske svært for mig, for han har nemlig altid været den person, der har lyttet, idet jeg har haft brug for at komme ud med noget, som jeg gik rundt og tænkte på. Da han ikke er ejer af en god hørelse længere, derimod nedsat hørelse, har vi ikke snakket ligeså meget sammen, og jeg har svært ved at undvære det.

Mit gæt er, at grunden til, at min farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, fordi han var vejarbejder i sine unge dage og ikke anvendte høreværn. Der antages, at tinnitus falder tilbage på ødelagte øreceller i den indre del af øret, sikkert også grundet en støjskade. Det minder mig om, at jeg skal huske min bror, som er trommeslager, på, at han skal anvende et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til øre-, næse- og halslægen i morgen, der må bedømme hans hørelse. Lægen vil sandsynligvis henvise ham til en høreklinik, som vil lave et grundigt eftersyn af hørelsen. Herefter overvejes der, om løsningen på problemet er et høreapparat.

En hel del divergerende slags høreapparater kan fås, og hvert enkelt høreapparat vil selvfølgelig blive tilpasset, så det passer til den nedsatte hørelse. Den gamle skal nok have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater er bestående af to bestanddele: apparatet selv bag ved øret samt et småt lydrør, som fører lyden ned til en prop i øret og så ind i trommehinden. De pågældende høreapparater benyttes til personer med slemme hørenedsættelser og til personer, der skal kunne justere lyden. Det er op til en selv, om man gerne vil behandles og tage imod høreapparatet gratis ved officielle høreklinikker, eller om man gerne vil have understøttelse til at få høreapparatet hos en ordentlig privatejet høreklinik eller fra en forhandler, der er i samarbejde med høreklinikker. Ifølge mig er det generøst, at det kan modtages omkostningsfrit af en høreklinik. Høreklinikker sørger, så vidt jeg har hørt, godt for deres kunder.

Som tidligere sagt har min farmand arbejdet på en larmende arbejdsplads, og simpelthen var det nødvendigt med et høreværn, det er far et eksempel på, da for larmende et arbejdsmiljø netop kan give dig høreskade. Jeg har hørt, at ca. 60 procent af personer, som arbejder i larmende omgivelser, ikke bruger høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et job i et band, og jeg er sikker på, at også han får en høreskade, i tilfælde af at han ikke snarest muligt begynder at benytte musikerhøreværn, mens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>