En blød, ny indflytter i vores hjem kræver hegn – men et skagenshegn eller støjhegn

Kæresten og jeg bliver i næste måned en mere i familien. Kæresten og jeg udvider om kort tid med en lille chihuahua, og som følge af det har jeg og ham endelig taget og oppede os til en beslutning, som både ham og jeg længe har undladt at tænke på. Ham og jeg skal indkøbe et hegn omkring domicilet. Hegnet er jo en stor ting & ej et arbejde, vi liige klarede mens jeg er påbegyndt at gøre haven til vores egen og købe hjem af havemøbler og krukker til udelivet. Men han har besluttet at i dag ska’ det altså blive købt. Nu dukker konflikten op om jeg og kæresten ønsker et støjhegn eller et Skagenshegn.

Min mand argumenterer godt for et støjhegn, der jo er et vældigt smart hegn og som navnet antyder dæmper støjgenerne fra vores ringvej, som ligger lige bag villaen. Jeg kan sagtens forstå alle hans holdninger omkring det støjhegn. Mere romantiske mig vurderer blot at sådan et hegn bli’r så højt og tæt. Hans model med et støjhegn afkaster selvfølgelig også afskærmning fra de forbipasserendes blikke. & jeg kan også godt plante klatrende blomster et hegn som det.

Tøsede mig er lidt faldet for det klassiske Skagenshegn. Et Skagenshegn er flot hvidt og simpelt og nok en smule romantisk. Skagenshegnet virker passende i højden, & den slags matcher så godt med undertegnedes håb vedr. masser af kaprifolier omkring sådan et hvide stakit som et Skagenshegn ka’ gi’ os.

Mon du ville vælge det smukke Skagenshegn eller i stedet det kedelige men praktiske støjhegn, i det tilfælde at du præcis som jeg og min mand boede op af en larmende vej og skal vælge hegn? Inden weekenden ska’ ha’ købt det skide hegn.