En god efterskole er slet ik’ svær at identificere i Danmark.

Jeg er temmelig spændt på min super søde datters vegne – hun skal af sted på en god efterskole…. Vi alle sammen er helt rundt på gulvet, fordi vi er så spændte, ik’ mindst det kære lille barn, der for første gang skal klare sig uden forældre! Vi alle sammen har brugt helt ufatteligt langt tid på at indkredse, hvilken form for efterskole, vi skulle bruge penge på. Der findes så overdrevent mange populære efterskoler, og det var temmelig hårdt at danne sit det forkromede overblik! Hver gang min trolovede og jeg til sammenkomster stødte på fremmede folk, spurgte vi om råd i forhold til dette, men hver gang modtog vi nanve på endnu flere populære efterskoler… Jeg må krybe til korset og sige, efter denne proces, er jeg slet ikke tvivlende omkring, at der lægger mange dygtige efterskoler På Sjælland! Det viste sig jo, at det tricky overhovedet ik var at opspore en god efterskole, ej heller en boglig efterskole - http://www.ranumefterskole.dk/ – , men derimod at lokalisere kun en ud af det fantastisk store udbud. Jeg havde ikke på noget tidspunkt i mit liv troet, at der ligger så mange…!

Vi var ude at ”bedømme” enkelte af de mest populære efterskoler. Selvfølgelig udelukkende de efter-skoler, som også vi og vores datter syntes særdeles godt om… Under de her visitter forsøgte jeg helt enormt meget at holde mig helt og holdent tilbage. Jeg ville så gerne, at det skulle være vores barn, & vores barn alene, som skulle beslutte sig for, på hvilket sted hun ønskede at bruge et helt år af sit ungdoms-liv. Fra dag et havde vi været enige om, at en god efterskole i vores optik kunne sidestilles med en boglig efterskole. Med denne snørklede formulering mener jeg, at vi var fælles om at tænke, at den efterskole min datter skulle på, skulle kunne tilbyde super faglig velfunderet undervisning. Det var super duper afgørende for os alle sammen, at hendes år på efterskole naturligvis blev en uforglemmelig oplevelse på det personlige plan, men i lige så høj grad skulle dette ophold ruste hende til at begå sig super duper godt videre igennem et vanskeligt uddannelsessystem!! Sat meget på spidsen ville vi som det mest essentielle finde frem til en velrenommeret boglig efterskole, som også prioriterede det sociale højt!