Fastelavnskostumer bliver så småt erstattet af de langt mere morsomme karnevalskostumer.

I Norden er det ik’ et særsyn, at skolebørnene på deres allersidste skoledag som skoleelever iklæder sig sidste skoledag kostumer, og slynger med ”treats” til de mindre klasser. Dét er selvsagt for at udtrykke deres velvære over, at den forpligtende første skoletid er er et overstået kapitel. Langt de fleste glæder sig meget til dét, & afbenytter utallige uger på at købe de helt tiptop sidste skoledag kostumer. På vores sidste skoledag var jeg på efterskole, & min sidste dag som folkeskoleelev faldt derfor sammen med, at mit rejse sammen havde sin afslutning. Vores sindstemninger cirklede derfor omkring at vi blev tvunget til at tage afsked med dejlige bedstevenner, & vi tænkte thi overhovedet ik på sidste skoledag kostumer. Men jeg vil nu samtidig sande, at jeg ikke attrår at klæde mig ud i hverken fastelavnskostumer eller karnevalskostumer. Så derfor var dét heller ikke det store tab for mig, at min sidste skoledag omhandlede at skulle ende et fantastisk år i stedet for at fejre den allersidste dag som skoleelev på almindelig facon.

Vores bedstemor har formidlet, at jeg som lille knægt adskillige gange bar fastelavnskostumer. Da jeg voksede op dalede denne passion dog. Langt de fleste kan nemt se dét morsomme i det, men af en ikke kendt grund, har jeg ej siden jeg var lille haft en lidenskab for karnevalskostumer. Og dét er således heller ik ekstraordinært, at jeg kommer til en festivitas som den værst udklædte bærende de mindst opfindsomme fastelavnskostumer! Og jeg er udmærket klar over, at det er gråt og kedeligt, når alle andre har gjort sig umage. & absolut ingen nyder at være den grå mus, så i fremtiden investerer jeg i karnevalskostumer, der overhovedet ik er kedelige.