Fem gode råd i forbindelse med virksomhedsnavn, som f.eks. Mathiesen A/S

Står du og skal opstarte dit eget firma, som f.eks. Mathiesen A S (https://www.linkedin.com/company/mathiesen-as), og har du ej bestemt dig for, hvad firmaet skal hedde? Nedenfor kommer nogle fortrinlige råd angående virksomhedsnavne.

Råd et er, at firmanavnet skal være nemt at huske, og pga. det skal det helst være kort. Firmanavne på ét ord, som eksempelvis Mathiesen A/S (www.computerworld.dk/brancheguiden/nyheder/mathiesenas), eller to ord, som fx Hans Mathiesen A S eller Mathiesens Møbler A S, er nemme at komme i tanke om. Et navn som blandt andet Mads Mathiesen & Kurt Hansens Bøger A S er for langt et navn og som følge heraf for vanskeligt at huske på.

Firmanavnet skal for det andet være nemt at udtale. Alle mennesker kan sige et ord som Mathiesen A/S, grundet at ordet er et helt ordinært dansk navn, mens et kompliceret eller meget langt ord el. et udenlandsk ord er svært for visse mennesker at sige, hvilket dertil kan bidrage til at gøre firmanavnet svært at komme i tanke om.

Råd nr. tre er, at navnet skal lyde godt. En del folk bestemmer sig for et amerikansk navn, grundet at de synes, det lyder bedre samt mere professionelt. Hvad enten du vælger amerikansk, dansk eller evt. et tredje sprog som dit firmanavn, så er det betydningsfuldt, at det lyder fortrinligt. Spørg for eksempel dine venner om de kan lide virksomhedsnavnet.

Virksomhedsnavnet må for det fjerde gerne sige et eller andet om dig og/eller dit firma. Fx kan du benytte dit fornavn eller efternavn eller et ord, der fortæller noget med hensyn til dit selskab, som med Mathiesen A/S såvel som Mathiesens Biler A S.

For det femte kan du bestemme at forbinde nogle få ord eller et helt motto til dit firmanavn, der beskriver din virksomhed. Det kan f.eks. være: ”Mathiesens Biler A S – Byens bedste biler”.