Gasfjeder, kantlister & svampegummi: Hvad består de af?

Omend det ikke er en ting, som man render rundt & tænker over, optager noget så simpelt som gummi egentlig utroligt meget i vores daglidag. På dagsbasis bruger vi nemlig adskillige ting, som er fremstillet af materialet gummi – derunder for eksempel gummistropper, kantlister & gummimåtter.

Gummien kunne dog også bruges til ting, som færre benytter, men som ikke desto mindre er væsentlige. Det kunne for eksempel være en gasfjeder, svampegummi eller gummiplader.

Af netop den årsag er gummi et rigtig praktisk og faktisk helt essentielt råstof. I hvilket råprodukt kunne industrien alternativt producere en gasfjeder? & hvordan skulle industrien være i stand til at producere gummistropper, gummimåtter plus gummiplader, hvis ikke materialet gummi fandtes…?

Én af gummiens hovedsagelige +’er er ligeledes gummiens åbenlyse brugbarhed. Materialet gummi kan jo nemlig både være bøjeligt & hårdt & kan således anvendes til adskillige uensartede objekter. Genstande produceret af svampegummi er for eksempel bløde, & derfor skal de fremstilles af blødt gummi. Kantlister og gummiplader er derimod lavet af mindre fleksibelt gummi, som ikke i så høj grad er bøjeligt.

Såfremt du i fremtiden kommer forbi hvad enten gummimåtter eller svampegummi, vil du eventuelt skænke det en tanke, at et pænt stort udpluk af de ting, som vi benytter hver dag, i realiteten er produceret af enten hårdt eller blødt gummi, omend det faktisk er de færreste, der lægger mærke til det.