Idet du vil have glade medarbejdere, er det en ganske dum idé at starte med tidsregistrering og stempelur

At en del medarbejdere føler en indre stress på grund af, at de høje krav til den individuelle projektansatte har ændret sig, bliver det ofte hver måned, at man læser i pressen… Jeg har selv været beskæftiget på en fabrik, hvor de ansatte til såkaldte MUUS-samtaler blev vist resultatet af den tidsregistrering , http://danmade.dk/, , timeregistrering, samt fraværsregistrering, som var blevet nedskrevet vedrørende vores arbejdsindsats. Det var ej rart, plus en hel del følte det som værende decideret overvågning… At effektivitets-iveren er blevet for meget, mener jeg helt klart. Så en opsang til alle arbejdsgivere lyder; hold opmærksomheden på tilfredse ansatte, frem for effektivitet!

Jeg beder ofte til, at vi vil se bedre tider..! Adskillige er af den mening, at det er ovenud fantastisk, at der er så meget opmærksomhed på arbejdstrivsel- og glæde på mange arbejdspladser… Det er jeg overbevist om når alt kommer til alt vil gavne overskuddet… & så er vi alle sammen jo glade, og dét må være det mest essentielle!

Men kontinuerligt med et sådant fokus, ses også en fokusering på effektivitet… Med det formål at praktisere denne ekstreme effektivisering har man på snart alle fabrikker arbejdet med tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, samt et stempelur , http://danmade.dk/produkter/stempelur/, for at være i stand til at ”kontrollere” om medarbejderne lever op til alle de stillede krav… At døje med stress er en af vort samfunds største livstruende sygdomme, og jeg er ikke i tvivl om, at stress kan spores direkte tilbage til tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, samt et såkaldt stempelur. Derudover tillægges her også den bippende lyd fra et gammeldags stempelur, som ihvertifald heller ik bidrager til et herligt arbejds-miljø…

Jeg er bange for, at verden er ude på et sidespor! Ligegyldigt hvor man iagttager folk, er det krævet at medarbejderstaben klare deres arbejde hurtigere… I den omsiggribende kontrollering varetaget af al den tidsregistrering, timeregistrering og fraværsregistrering ses det bla.… Det er forventet, at vi alle skal nå præcis det samme, dog på enormt meget mindre tid. Det kan bare ik’ passe, at hele det vestlige samfund skal døje med stress!