Kender du mennesker, der er fascineret af bil brands som for eksempel Skoda?

Mange små fyre er fænget af køretøjer. Drengene drømmer af den grund jævnligt om at udleve drømmen som reparatør af biler som voksen. På et bilværksted kan de komme helt tæt på dé bil-brands og bil-serier, de er usandsynligt fascineret af, som for eksempel Skoda - www.skoda-birkerod.dk, og Skoda Fabia - www.skoda-birkerod.dk/Nye-biler/SKODA-Fabia/Default.aspx, . Det er vel at mærke begribeligvis udelukkende hvis, drengene indhøster et job på et Skoda værksted - www.skoda-birkerod.dk/Vaerksted/Default.aspx, .

Det er utvivlsomt og vidst, at på samme måde som diverse unge gutter attrår at få en hverdag som mekanikere, ønsker andre fyre om at uddanne sig til politimand el. styrmand. Det er ikke usandt, at de beskæftigelser ofte ikke er disse leveveje, yngre kvinder ønsker sig. Pigernes forestillinger om fremtiden består jævnligt ikke en Skoda og ej heller en Skoda Fabia! Ditto lidt, som de drømmer om at have et job på et Skoda værksted!

Piger begærer en anderledes livsbane, som jævnligt involverer de ”bløde” beskæftigelser som for eksempel butiksbestyrer eller frisør. Det vigtige tankeeksperiment der lyder som følgende, er uungåeligt: er det muligt, at de uens gensammensætninger, som henholdsvis piger og mænd kommer til verden med, strukturerer dem for viljen til forskellige jobønsker, eller disciplineres mænd & kvinder til at fristes af forskellige jobs?

Størstedelen af kvinder vil ikke vide, hvorledes en Skoda, eller en Skoda Fabia tager sig ud. Såfremt biler ikke interesserer dem, vil de ikke være vidende om, ligeså lidt, som pigerne nogen sinde kommer til at gæste et Skoda værksted! Vi kan se frem til, at ligestilling mellem de 2 køn bliver realiseret i en sådan grad, at kvinder uden at møde fordomme kan vælge at arbejde på et Skoda værksted, ligeså vel som knægte kan bortvælge al arbejde med en Skoda & en Skoda Fabia, og i stedet udsøge dén vej, som optager mændene.