Min forlovede forstår slet ik sandblæsning – hjælp!

Dét er nu tid til den ekstrem dyre slibning af vores familiedyt. Når den slibning er overstået skal øsen lakeres. Og på det punkt er vi ikke overraskende ik’ helt samstemmige om valg af kuløren. Skal det være en klassisk sølv eller sort, eller måske en mere sjov orange eller rød. Dét må kæresten og jeg overveje i mens vi indhenter tilbud på sandblæsning. Så vil vi anse, hvem som overtager den uoverensstemmelse.

Undertegnedes morfar Carsten spørger, om han ska’ betale for familiedyttens slibning, fordi vi ik’ har særlig mange penge for tiden. Jeg og kæresten har søgt en smule efter tips i forb. med gør-det-selv sandblæsning og glasblæsning, men jeg har sgu ikke modet til at gå i gang med det projekt. Hverken kæresten eller jeg er bestemt ikke vejens store håndværkstype. Og på en af de internetsider der tilbyder tips til at gøre sandblæsning på egen hånd, stod, at man ligefrem kan at fræse bilen ud af facon, samtidig med at arbejdet tilsviner rigtig forfærdeligt. Og jo, jeg kan nemt se, at det går galt, såfremt jeg prøver en gør det selv glasblæsning. Så må jeg hellere lade de dyre faglærte om at udføre den slibning.

Jeg begriber slet ikke, hvad en slibning er, og begriber heller ikke, hvad der adskiller sandblæsning og glasblæsning. Undertegnede læste på en rådgivnings internetside, at glasblæsning virker som en afsart sandblæsning, men at glasblæsning er en slibning der gennemføres ved brug af fine kugler af glas i . Modsat sandblæsning skulle glasblæsning ikke være hvæssende men derimod gøre overfladen ensartet. Når jeg læser det bli’r vi i tvivl, om sådan et styks glasblæsning på sigt er det bedste!