Som materiale har gummi en del brugsmuligheder: Gummistropper, gummimåtter samt gummiplader

Danskerne påtænker det simpelthen ik, men noget så simpelt som gummi influrerer absolut ganske meget i hverdagen i nutidens leben. På en enkel hverdag benytter vi jo adskillige hverdagsting, der er af materialet gummi – heriblandt for eksempel gummistropper, kantlister, gummiplader, svampegummi og ikke mindst gummimåtter. Objekter som f. eksempel svampegummi, gummiplader & en gasfjeder er måske noget, som ej helt så mange anvender, men som ikke desto mindre er brugbare for vores velkendte dagligdag.

Af netop den årsag er gummi et absolut praktisk & ganske enkelt livsnødvendigt stof. Hvilket stof kunne industrien alternativt fremstille svampegummi af? Og hvorledes ville man kunne manifakturere gummistropper, gummimåtter plus gummiplader, hvis ik gummi var til for os…?

Såfremt du en dag igen kommer forbi hvad enten gummimåtter el. kantlister, vil du evt. være mere bevidst om, at et rimeligt betydeligt uddrag af genstandene, som vi anvender hver dag, faktisk er produceret af en hård eller blød gummivariant, omend det nu ikke er mange, som indser dette. Men denne uvidenhed gælder ikke længere dig.

Én af gummiens hovedsagelige fordele er samtidig den store brugbarhed. Materialet kan jo laves både blødt & ubøjeligt og kan således bruges til mange uensartede genstande. Objekter produceret af svampegummi er f.eks. bløde, & af den grund bør de laves af fleksibelt gummi. Gummiplader & kantlister er imidlertid manifaktureret af hårdere gummi, der ikke i lige så høj grad er bøjeligt og føjeligt.